60 minút
Energia: 324 kcal./porcia
20
Vianočné ozdoby: jedlá dekorácia alebo tiež ako jedlý vianočný darček. Pri zdobení sa fantázii medze nekladú!
Suroviny na vianočné ozdoby (vystačí na: asi 20 kusov):
Na cesto:
- 1 balenie Perník Dr. Oetker
- 400 ml vody
- 120 ml oleja
- 150 g smotanovej nátierky bez príchute
Na ozdobenie:
- 2 balíčky Polevy tmavej Dr. Oetker
- 2 balíčky Polevy svetlej Dr. Oetker
- Farbu potravinársku gélovú žltú Dr. Oetker
- Farbu potravinársku gélovú zelenú Dr. Oetker
- Farbu potravinársku gélovú červenú Dr. Oetker
- Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
- Fondán bielu poťahovaciu hmotu Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme:
- plech na pečenie (30 × 40 cm)
- vykrajovacie formičky s vianočnými motívmi
Postup:
- Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes s vodou a olejom. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Plynová rúra: stupeň 3
- Čas prípravy: asi 25 minút
- Čas pečenia: asi 35 minút
Mohlo by vás zaujímať
- Perník necháme vychladnúť. Potom ho rozdrobíme do misy, pridáme smotanovú nátierku a ručne vypracujeme dohladka. Z cesta vytvarujeme asi 20 guľatých ozdôb, odložíme asi na 1 hodinu do chladničky a necháme stuhnúť.
- Polevy rozpustíme podľa návodu na obale. Ozdoby polejeme, ihneď ozdobíme a necháme v chladničke stuhnúť.
- Fondán rozvaľkáme, vykrájame dekorácie a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Nakoniec vytvarujeme z fondánu zafarbeného žltou farbou konce ozdôb so závesným uškom.