Vanilkovo-ovocná Charlotta bez pečenia vyzerá krásne a chutí úžasne!
Vanilkovo-ovocná Charlotta bez pečenia – suroviny (vystačí na asi 12 porcií):
Na korpus:
- 200 g cukrárskych piškót
- 120 g detských piškót
- 3 PL mandľového likéru
Na náplň:
- 1 balíček Želatíny v plátkoch
- 3 PL vody
- 2 balíčky Premium Zlatého klasu
- 700 ml mlieka
- balíček Vanilkového cukru
- 100 g bielej čokolády
- 250 g polotučného tvarohu
- 500 g drobného čerstvého ovocia (maliny, černice, čučoriedky, jahody)
Na ozdobenie:
- farebná stužka
- 300 g drobného ovocia na ozdobenie
Ešte potrebujeme:
- tortovú formu (ø 20 cm)
Postup:
Po celom vnútornom okraji naukladáme cukrárske piškóty. Na dno formy naukladáme detské piškóty, ktoré pokvapkáme mandľovým likérom.
Mohlo by vás zaujímať
Na prípravu náplne necháme želatínu s vodou napučať podľa návodu na obale. Uvaríme Zlatý klas s mliekom a vanilkovým cukrom podľa návodu na obale. Do horúcej zmesi nalámeme čokoládu a za stáleho miešania necháme rozpustiť. Vmiešame vyžmýkanú želatínu, necháme rozpustiť a potom vmiešame tvaroh. Tretinou náplne zakryjeme piškóty a uhladíme. Poukladáme tretinu ovocia a znovu zakryjeme náplňou. Opäť ovocie, náplň a na povrch poukladáme zvyšok ovocia. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Pred podávaním odstránime okraj tortovej formy, okolo cukrárskych piškót previažeme stužku a ozdobíme kvetinami. Charlotta je hotová.
- Čas prípravy: asi 40 minút