Valentínske tortičky s jahodovým želé sú romantické tortičky nielen pre zamilovaných
Suroviny na Valentínske tortičky s jahodovým želé (vystačí na: 4 porcie):
Na cesto:
- 4 bielok
- štipku soli
- 4 žĺtkov
- 120 g trstinového cukru
- 200 g kokosovej smotany (len hustá časť z kokosového mlieka v plechovke)
- 2 PL rozpusteného kokosového oleja
- 70 g hladkej múky
- ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva
- 80 g Prírodného kakaa
Na krém:
- 350 g mascarpone
- 50 g kokosovej smotany (len hustá časť z kokosového mlieka v plechovke)
- 1 balíček Vanilínového cukru
- 2 zarovnané PL práškového cukru
- 20 g strúhaného kokosu
Na želé:
- 300 g jahôd
- 3 PL cukru
- 1 balíček Tortového želé červeného
- Vodu na doplnenie šťavy
Ešte potrebujeme:
- 4 formičky (ø 8 cm)
- formička na vykrajovanie v tvare kolieska (ø 5 cm)
- formička na vykrajovanie v tvare kolieska (ø 3 cm)
- elektrický ručný šľahač
Postup:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme smotanu a olej. Potom striedavo vmiešame tuhý sneh z bielkov, múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme do formičiek vymastených kokosovým olejom a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Čas prípravy: 60 minút
- Doba pečenia: asi 30 minút
Korpusy necháme vychladnúť.
Na prípravu krému v mise ručne metličkou vymiešame mascarpone so smotanou, vanilínovým a práškovým cukrom dohladka. Odoberieme 5 PL krému a vmiešame doň kokos. Zvyšný krém uložíme do chladničky.
Mohlo by vás zaujímať
Na prípravu želé očistíme jahody a v hrnci s cukrom rozvaríme. Potom ich cez sitko prepasírujeme a šťavu pritom zachytíme. Asi 4 KL šťavy odoberieme na pokvapkanie korpusov. Zvyšnú šťavu doplníme vodou do 230 ml a nalejeme do kastrólika. Pridáme tortové želé a asi minútu povaríme podľa návodu na obale. Nalejeme do malého plechu s vyšším okrajom a necháme zatuhnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Korpusy vyberieme z formičiek a vrchné časti asi 2 cm vysoké odrežeme. Do spodnej časti vtlačíme koliesko a pomocou lyžičky korpus vydlabeme tak, aby vznikol dostatočný priestor pre krém a želé. Odobraný krém s kokosom rozdelíme do vydlabaných korpusov. Na krém nanesieme vykrojené koliesko zo stuhnutého želé a zakryjeme vrchnou časťou korpusu. Potom boky a povrch tortičiek potrieme zvyšným vychladeným krémom. Spodnú časť korpusov obsypeme rozdrobeným vydlabaným korpusom.
Povrch tortičiek posypeme trochou kokosu a dozdobíme vykrojeným srdiečkom zo želé.