60 minút
Energia: 4005 kcal./porcia
4
Ľahučký dezert pripomína americký cheesecake, ale je nadýchanejší. Tvarohový koláč s marhuľami je najlepšie upiecť deň vopred.
Suroviny na Tvarohový koláč s marhuľami:
- 100 g masla izbovej teploty, nakrájame na kocky
- 100 g mletých mandlí
- 100 g pšeničnej múky hladkej
- 1 PL kypriaceho prášku do pečiva
- 100 g krupicového cukru
- 1 veľké vajce
Na plnku:
- 250 g jemného tučného tvarohu, možno nahradiť ricottou
- 2 veľké vajcia
- 6 téglikov veľkej kyslej smotany
- 50 g krupicového cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- Minimálne 8 ks marhúľ ( môžu byť aj zavárané, odkvapkané )
- práškový cukor
Postup:
- Rúru predhrejte na 160 ˚C, teplovzdušnú na 140 ˚C. Všetky suroviny na korpus, okrem vajíčka, vsypte do misy robota a niekoľkokrát premiešajte, aby ste získali hrubšiu posýpku. Pridajte vajíčko a spracujte na hladké cesto.
- Koláčovú formu s priemerom 24 cm s odnímateľným dnom ľahko vymastite a presuňte do nej cesto. Potlačte prstami, uhlaďte a pečte približne dvadsaťpäť minút až zozlatne.
- Medzitým vyšľahajte v miske tvaroh s vajíčkami, kyslou smotanou, cukrom a vanilkovým cukrom. Upečený korpus vysuňte z rúry, poukladajte marhule a prelejte tvarohom. Vráťte do rúry a pečte ešte asi päťdesiat minút, až tvaroh spevnie a cesto bude zlaté. Vyberte z rúry a po vychladnutí vložte do chladničky.