S láskou pripravené a darované škoricové srdiečka chutia najlepšie
Suroviny na Škoricové srdiečka (vystačí na: 20 – 25 kusov):
Na cesto:
- 1 balenie Buchiet Dr. Oetker
- 260 ml vlažnej vody
- 120 ml oleja
Na potretie a posypanie:
- 50 g rozpusteného masla
- 4 balíčky Škoricového cukru
- 10 kusov kompótovaných čerešní alebo višní
Okrem toho potrebujeme:
- 2 plechy na pečenie
Postup:
Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes s droždím. Pridáme vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi 30 × 40 cm. Plát potrieme pomocou štetca alebo pierka maslom a posypeme škoricovým cukrom. Pomocou ostrôžky pozdĺžne nakrájame na 10 rovnakých pásov. Zrolujeme z oboch strán do stredu a vytvarujeme srdiečko. Vložíme čerešňu alebo višňu. Poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Mohlo by vás zaujímať
- Elektrická rúra: 190 °C
- Teplovzdušná rúra: 170 °C
- Čas prípravy: asi 10 minút
- Čas pečenia: asi 40 minút
Srdiečka necháme vychladnúť.