Red Velvet cup cakes sú dokonalé pokušenie nielen pre zamilovaných
Suroviny na Red Velvet cup cakes (vystačí na asi 12 porcií):
Na cesto:
- 1 balenie Red Velvet torty Dr. Oetker
- 125 g zmäknutého masla
- 2 vajcia
Na náplň:
- 125 ml smotany na šľahanie (33 %)
- 200 g kyslej smotany
- Zmes na krém Red Velvet Dr. Oetker (súčasť balenia)
- Farbu gélovú potravinársku ružovú
Na ozdobenie:
100 g malín
- 1 balenie Srdiečka extra horká čokoláda
Ešte potrebujeme:
- Formu na muffiny
- 12 papierových košíčkov na muffiny
- Elektrický ručný šľahač
- cukrárske vrecko so zrezanou špičkou
Postup:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme zmes na cesto s maslom a vajcami elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cesto pomocou lyžice rozdelíme do košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Doba pečenia: asi 20 minút
- Čas prípravy: 20 minút
Muffiny necháme vychladnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Na prípravu náplne vyšľaháme zmes na náplň so smotanou a kyslou smotanou podľa návodu na obale. Nakoniec zamiešame farbu. Naplníme do cukrárskeho vrecka a povrch muffinov ozdobíme malinami a srdiečkami. Cup cakes sú hotové, môžeme ich podávať.