60 minút
4
Chcete prekvapiť sladkou pochúťkou zabalenou v papieriku? Pripravte skvelé Pomarančové cukríky. Určite budú chutiť!
Suroviny na Pomarančové cukríky
Postup
- Pomaranč umyjeme, šťavu vytlačíme a kôru pokrájame. Potom kôru so šťavou dáme aj s vodou do kastrólika, necháme zovrieť a potom chvíľku na miernom ohni povaríme. Kôru vyberieme, pridáme cukor a na miernom ohni chvíľku povaríme.
- Po chvíli vyskúšame, či je už cukríková hmota hotová. Zistíme to tak, že do cukríkovej hmoty na chvíľku namočíme špajdľu alebo paličku z nanuka, potom paličku ochladíme v studenej vode a znovu namočíme do teplej cukríkovej hmoty. Ak je hmota na drievku hladká a krehká, znamená to, že je hotová.
- Na plech vymastený maslom rozotrieme cukríkovú hmotu, približne na hrúbku asi 1 cm. Necháme schladiť a potom nožom potretým rozpusteným maslom pokrájame cukríkovú hmotu na malé obdĺžničky. Znovu necháme ochladiť, potom povyberáme, zabalíme do papierikov a môžeme podávať.