Suroviny na nepečený tvarohový rez s malinami:
- 500 g masla
- 300 g práškového cukru
- 500 g roztierateľného tučného tvarohu
- 500 g hrudkovitého tvarohu
- 36 kakaových sušienok (cca 205 g)
- 200 g šľahačky (40 %)
- 200 g horkej čokolády (74 % kakaa)
- 125 g čerstvých malín
Potrebujeme:
- robot s nadstavcom metlička,
- formu na pečenie alebo cukrársky ráfik s rozmermi cca 30 × 20 cm,
- kastról
Postup:
Tvarohový rez:
Maslo spolu s cukrom šľaháme do peny približne 8 minút. Do nadýchaného maslového krému postupne zapracujeme oba tvarohy. Na dno tortovej formy alebo ráfika poukladáme polovicu kakaových sušienok. Rovnomerne navrstvíme pripravený krém a uhladíme. Pridáme vrstvu sušienok a necháme tuhnúť v chladničke.
Mohlo by vás zaujímať
Poleva:
V kastróle zohrejeme šľahačku a horúcu, nie však vriacu, ju nalejeme na nalámanú čokoládu. Necháme minútu postáť a rozmiešame do hladkej lesklej polevy – ganache. Nalejeme ju na koláč a formu opatrne nakláňame, aby sa čokoláda rovnomerne rozliala po celom povrchu. Koláč necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
Mohlo by vás zaujímať
Servírovanie:
Tvarohový rez krájame nožom namočeným do horúcej vody. Na záver každý kúsok dozdobíme malinami.
Tip:
Nepečený tvarohový rez s malinami krájame na kúsky podľa keksíkov. Rezy tak budú stabilné a rovnomerné.