30 minút
Energia: 275 kcal./100g.
12
Originálna torta na slávnostný stôl
Nepečená smotanová torta Black & White – suroviny ( rozpočet vystačí na asi 12 porcií) :
- 250 ml mlieka
- 1 balíček Želatíny na stuženie krémov
- 450 g kyslej smotany
- 450 ml smotany na šľahanie
- 200 g práškového cukru
Na polevu:
- 5 zarovnaných PL Čierneho kakaa
- 5 zarovnaných KL cukru
- 1 balíček Želatíny na stuženie krémov Dr. Oetker
- 5 PL mlieka
- 250 ml vody
Okrem toho potrebujeme:
- elektrický ručný šľahač
- tortovú formu (Ø 23 cm)
Postup:
- Na prípravu torty v kastróliku zohrejeme mlieko so želatínou. Mlieko sa nesmie variť. Odstavíme, vymiešame do rozpustenia želatíny a necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme kyslú smotanu so smotanou a cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka. Opatrne vmiešame mlieko so želatínou a vymiešame metličkou dohladka. Zmes nalejeme do olejom vymastenej tortovej formy a uhladíme. Povrch prikryjeme alobalom. Odložíme do chladničky asi na 2 hodiny stuhnúť.
- Na prípravu polevy zmiešame v kastróliku kakao, cukor, želatínu, mlieko a vodu a vymiešame dohladka. Postavíme na mierny oheň a zohrejeme. Odstavíme a necháme asi 1 hodinu chladnúť. Potom nalejeme na povrch stuhnutej torty.
- Tortu necháme v chladničke stuhnúť, najlepšie cez noc.
Mohlo by vás zaujímať
TIP: Podávame za studena. Môžeme ozdobiť ovocím, domácou šľahačkou alebo bielkami vyšľahanými s cukrom.
Čas prípravy: asi 30 minút