Suroviny na Malinový cheesecake s mangom a bielou čokoládou:
Korpus:
- 100 g maslových sušienok
- 40 g strúhaného kokosu
- 40 g masla
Krém:
- 180 g bielej čokolády
- 250 g nátierky z čerstvého syra
- 250 g kyslej smotany (16 %)
- 3 vajcia
- 10 g Zlatého klasu
- 200 g manga (rozmixované na pyré)
- 200 g malín (rozmixované na pyré)
Poleva:
- 10 g Zlatého klasu
- 40 g bielej čokolády
- 1 mango
- 125 g malín
Potrebujeme:
- sekací mixér,
- formu na pečenie s vyberateľným dnom a priemerom 20 cm,
- misku na vodný kúpeľ,
- robot s nadstavcom lopatka,
- ponorný mixér
Postup:
Korpus:
Sušienky rozomelieme najemno, primiešame kokos a roztopené maslo. Zmesou vystelieme dno tortovej formy, rovnomerne utlačíme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 minút.
Mohlo by vás zaujímať
Krém:
Nasekanú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. V robote vymiešame nátierku z čerstvého syra spolu so smotanou. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Prisypeme Zlatý klas, prilejeme roztopenú čokoládu a zašľaháme. Krém rozdelíme na dve polovice. Do jednej polovice primiešame mangové pyré a do druhej malinové. Na vychladnutý korpus nalejeme najprv mangový krém.
Tip: Aby sa vrstvy nezmiešali, cheesecake odložíme na 20 minút do mrazničky.
Potom na stuhnutú mangovú vrstvu nanesieme malinový krém a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 25 minút. Upečený cheesecake necháme vo forme vychladnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Poleva:
Malinové pyré nalejeme do hrnca a zohrejeme. Zlatý klas rozmiešame v troche vody, pridáme k pyré a uvaríme puding. Stiahneme z ohňa, pridáme nasekanú čokoládu a rozmiešame dohladka. Polevu úhľadne nanesieme na cheesecake a necháme ideálne cez noc stuhnúť v chladničke.
Mohlo by vás zaujímať
Servírovanie:
Cheesecake pred podávaním opatrne uvoľníme z formy, dozdobíme plátkami manga a čerstvými malinami.