Tieto jemné, maslové koláčiky s malinovým džemom sú dokonalou voľbou na Valentína alebo len tak ku káve.
Suroviny na linecké srdiečka plnené malinovým džemom ❤️:
🔹 250 g hladkej múky
🔹 150 g masla (studeného, nakrájaného na kocky)
🔹 80 g práškového cukru
🔹 1 vaječný žĺtok
🔹 1 balíček vanilkového cukru
🔹 1 lyžička citrónovej kôry (voliteľné)
🔹 Malinový džem na plnenie
🔹 Práškový cukor na posypanie

Postup:
Príprava cesta:
Do misky preosej múku a premiešaj ju s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Pridaj studené maslo nakrájané na kocky a rukami spracuj na mrveničku. Pridaj žĺtok a citrónovú kôru, rýchlo vypracuj hladké cesto. Zabaľ do fólie a nechaj odležať v chladničke aspoň 30 minút (lepšie 1 hodinu).
Vykrajovanie a pečenie:
Cesto rozvaľkaj na pomúčenej doske na hrúbku 2-3 mm. Vykrajuj srdiečka, pričom do polovice z nich urob v strede menší otvor. Ulož na plech vystlaný papierom na pečenie. Peč v predhriatej rúre na 170 °C (horný a dolný ohrev) cca 8-10 minút, kým sú zlatisté.
Plnenie a dokončenie:
Nechaj linecké srdiečka vychladnúť. Kolieska bez otvoru natri malinovým džemom a prikry srdiečkom s otvorom. Posyp práškovým cukrom.
Mohlo by vás zaujímať
TIPY:
✔ Použi kvalitný džem, ideálne domáci, aby nebol príliš tekutý.
✔ Cesto neprepracuj, inak budú koláčiky tvrdé.
✔ Ak chceš ešte aromatickejšiu chuť, môžeš pridať trochu mletej škorice do cesta.
🌟 Výsledok? Dokonale krehké srdiečka s jemnou ovocnou chuťou! Už si ich skúšal/a piecť? 😊