15 minút
Energia: 2862 kcal./porcia
4
Kypré a voňavé Lievance s čučoriedkami, ktoré vám doslova prežiaria deň. Či už ich zvolíte ako raňajky, alebo dezert po ľahkom obede, nešliapnete vedľa!
Suroviny na Lievance s čučoriedkami
- 200 g múky pšeničnej hladkej
- 2 PL kypriaceho prášku do pečiva
- Štipka soli
- 1 vajce
- 300 ml mlieka
- 1 PL masla
- 150 g čučoriedok
- olej na vyprážanie
Na omáčku
- 6 PL medu
- 3 PL rumu (možno vynechať)
- 2 PL citrónovej šťavy
Postup:
- V mise premiešajte múku s práškom do pečiva a soľou. Pridajte mlieko prešľahané s vajcom. Vidličkou alebo metličkou vyšľahajte husté cesto a zašľahajte doň rozpustené maslo. Opatrne vmiešajte polovicu čučoriedok.
- Na panvici rozohrejte na vyššiu teplotu pol lyžice oleja. Naberačkou alebo lyžicou vlejte trochu cesta a krúživým pohybom vytvorte placku s priemerom zhruba osem centimetrov. Pečte asi tri minúty, kým nezačnú vyskakovať typické hnedé pľuzgieriky. Potom lievance obráťte a pečte ďalšie dve až tri minúty. Klaďte ich na teplé miesto
- Pomocou vidličky vyšľahajte suroviny na omáčku. Vlejte ju do džbánika.
- Lievance podávajte so zvyšnými čučoriedkami, preliate medovou omáčkou.