Preskočiť na obsah

Kakaové crinkles s orechami

15 minút
4

Kakaové crinkles s orechami – Popraskané čokoládové sušienky s chrumkavými orechmi 🍪✨🌰

Tieto kakaové crinkles sú ešte lepšie vďaka pridaniu chrumkavých orechov! Vo vnútri sú mäkké a vláčne, na povrchu krásne popraskané s cukrovým obalom. Perfektné na sviatočné pečenie aj ku káve.

Suroviny na kakaové crinkles s orechami (cca 20 ks):

  • 200 g hladkej múky
  • 50 g kakaa
  • 100 g nasekaných orechov (vlašské, lieskové, mandle alebo pekanové)
  • 150 g kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • 60 ml rastlinného oleja (napr. slnečnicového)
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • štipka soli

🔹 Na obaľovanie:

  • 50 g práškového cukru
Kakaové crinkles s orechami
https://www.shutterstock.com/

Postup:

Príprava cesta

V mise zmiešajte múku, kakao, prášok do pečiva a štipku soli. V inej mise vyšľahajte vajcia s kryštálovým cukrom, olejom a vanilkovým extraktom do peny. Postupne prisypávajte sypké ingrediencie a miešajte, kým nevznikne husté, mierne lepivé cesto. Pridajte nasekané orechy a premiešajte. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte ho aspoň 2 hodiny (ideálne cez noc) v chladničke stuhnúť.

Tvarovanie sušienok

Z vychladeného cesta odoberajte malé kúsky a tvarujte guľky s priemerom cca 2,5 cm. Každú guľku obaľte najprv v kryštálovom cukre (aby sa práškový lepšie prichytil) a potom v hrubej vrstve práškového cukru.

Mohlo by vás zaujímať

Kakaové crinkles

Kakaové crinkles – Popraskané kakaové sušienky 🍪✨ Kakaové crinkles sú mäkké, čokoládové sušienky s chrumkavou vrstvou práškového cukru. Sú lahodné, jemne vláčne vo vnútri a  Čítaj ďaľej

Pečenie

Guľky ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie s rozostupmi cca 4 cm, pretože sa pri pečení roztiahnu. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C (horný a dolný ohrev) cca 10 – 12 minút. Sušienky budú mäkké, ale po vychladnutí krásne stuhnú a zostanú vláčne.

Servírovanie

Nechajte crinkles úplne vychladnúť a podávajte s čajom, kávou alebo horúcou čokoládou. Skladujte ich v uzavretej nádobe, aby si zachovali svoju vláčnosť.

Tipy na vylepšenie:

  • Použite mix rôznych orechov pre ešte bohatšiu chuť.
  • Pre extra čokoládovú verziu pridajte kúsky horkej čokolády.
  • Na vianočný nádych pridajte štipku škorice alebo pomarančovej kôry.

🍪 Čokoládové, orechové a nádherne popraskané – kto si dá? 😊