Kontrastné kakaové čierne tortičky s lahodným krémom
Suroviny na Kakaové čierne tortičky (vystačí na asi 50 ks):
Na cesto:
- 200 g hladkej múky
- 1 zarovnanú PL Čierneho kakaa
- 30 g mletých vlašských orechov
- 75 g práškového cukru
- 1 balíček Vanilkového cukru
- 130 g zmäknutého masla
- 1 žĺtok
Na krém:
- 200 g zmäknutého masla
- 130 g práškového cukru
- 2 žĺtky
- 2 PL rumu
Na ozdobenie:
- 1 balenie Polevy de Luxe extra tmavej
- Asi 50 polovičiek vlašských orechov
Ešte potrebujeme:
- Okrúhlu formičku na vykrajovanie (ø 4 cm)
- Plech na pečenie
- Elektricky ručný šľahač
Postup:
- Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kakaom, orechami, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme maslo a žĺtok a ručne vypracujeme na hladké cesto. Z cesta pomocou váľka vyvaľkáme plát a formičkou povykrajujeme kolieska. Kolieska rozložíme na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Plynová rúra: 180 °C
- Čas prípravy: 20 minút
- Doba pečenia: asi 8 minút
Mohlo by vás zaujímať
2. Pečivo necháme vychladnúť.
3. Na prípravu krému v mise vyšľaháme maslo elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme cukor, žĺtky a rum a vyšľaháme dohladka. Krémom zlepíme vždy dve kolieska k sebe a odložíme do chladničky stuhnúť.
Mohlo by vás zaujímať
4. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a povrch koliesok v nej namočíme. Ihneď ozdobíme polovicou orechov a necháme stuhnúť.
TIP: Tortičky uchovávame v chlade.