55 minút
Energia: 1206 kcal./porcia
12
Atraktívny dezert nielen na Valentína
Na jahodové perníkové tortičky potrebujeme:
Na cesto:
- 1 balenie Perník Dr. Oetker
- 400 ml vody
- 120 ml oleja
- Na náplň:
- 1 balíček Jahodovej náplne Dr. Oetker
- 500 ml smotany na šľahanie (33 %)
- 8 čerstvých jahôd
Na poliatie a ozdobenie:
- 1 balíček Polevy tmavej
Okrem toho potrebujeme:
- plech na pečenie (30 × 40 cm)
- formička na vykrajovanie (ø 8 cm)
- elektrický ručný šľahač
Postup:
- Na prípravu cesta pripravíme zmes s vodou a olejom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: asi 170 °C
- Teplovzdušná rúra: asi 150 °C
- Plynová rúra: asi 170 °C
- Doba pečenia: asi 35 Minút
- Perník necháme vychladnúť.
- Na prípravu náplne vyšľaháme zmes so smotanou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni podľa návodu na obale. Jahody nakrájame na malé kúsky.
- Z upečeného a vychladnutého perníka vykrojíme pomocou formičky na vykrajovanie 12 rovnakých koliesok. Vždy 3 kolieska zlepíme náplňou a každú vrstvu posypeme nakrájanými jahodami. Zvyškom náplne potrieme povrch a strany tortičiek a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
- Polevu rozpustíme podľa návodu na obale, povrch tortičiek polejeme a polevu necháme stekať po stranách. Vo zvyšnej poleve namočíme polovicu jahôd a tortičky dozdobíme. Necháme stuhnúť.
Nutričné hodnoty:
TIP:
Tortičky si môžete pripraviť aj malinové s Malinovou náplňou Dr. Oetker a čerstvými malinami.
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 5049 kJ / 1206 kcal | 1034 kJ / 247 kcal |
Tuky | 92,93 g | 19,04 g |
Sacharidy | 78,53 g | 16,09 g |
Bielkoviny | 9,31 g | 1,91 g |
Zdroj: Oetker