45 minút
Energia: 183 kcal./porcia
4
Čokoládové tortičky sú cukrovinky pre milovníkov kakaa a čokolády
Suroviny na Čokoládové tortičky:
Na cesto:
- 380 g hladkej múky
- 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva
- 140 g práškového cukru
- 1 balíček Škoricového cukru
- 2 zarovnané PL Holandského kakaa
- 70 g mletých vlašských orechov
- 1 vajce
- 250 g zmäknutého masla
Na náplň:
- 1 balíček Pudingu aróma Čokoláda
- 300 ml mlieka
- 2 zarovnané PL cukru
- 125 g zmäknutého masla
- 2 zarovnané PL práškového cukru
Na poliatie a ozdobenie:
- 1 balíček Polevy tmavej
- 50 ml oleja
- Zdobenie tmavé Dr. Oetker
- Zdobenie biele Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme:
- formičku na vykrajovanie v tvare kolieska (ø 5 cm)
- plech na pečenie
- elektrický ručný šľahač
Postup:
- Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, práškovým cukrom a škoricovým cukrom, kakaom a orechami. Pridáme vajce a maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto odložíme asi na 30 minút do chladničky odpočívať. Potom cesto pomocou váľka rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm, povykrajujeme kolieska a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Mohlo by vás zaujímať
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Plynová rúra: stupeň 3
- Čas pečenia: asi 10 minút
- Čas prípravy: asi 30 minút
- Celkový čas prípravy: asi 45 minút
Mohlo by vás zaujímať
- Kolieska necháme vychladnúť.
- Na prípravu náplne uvaríme puding s iba 300 ml mlieka a cukrom podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s práškovým cukrom dohladka a postupne zašľaháme vychladnutý puding. Vždy dve kolieska zlepíme náplňou k sebe a odložíme do chladničky stuhnúť.
- Polevu rozpustíme podľa návodu na obal, nalejeme do misky a zamiešame do nej olej. Povrch tortičiek namáčame do polevy, ozdobíme zdobením a necháme stuhnúť.