170 minút
Energia: 442 kcal./100g.
7
Originálna čokoládová torta s Holandským kakaom a jemným krémom zo Zlatého klasu Premium. Skutočne sviatočná!
Čokoládová torta s jahodami – suroviny (rozpočet vystačí asi na 8 porcií):
Na cesto:
- 2 bielky
- 2 žĺtky
- 2 zarovnané PL cukru
- 3 zarovnané PL polohrubej múky
- 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva
- 1 zarovnaná PL preosiateho Holandského kakaa
Na krém:
- 100 g horkej čokolády
- 2 balíčky Zlatého klasu Premium
- 500 ml mlieka
- 2 balíčky Vanilkového cukru
- 200 g zmäknutého masla
- 180 g práškového cukru
- 1 KL Rumovej arómy
- 3 PL jahodového džemu
- 300 g čerstvých jahôd
Na ozdobenie:
- 100 g čerstvých jahôd
Ešte potrebujeme:
- tortová forma (Ø 18 cm)
- elektrický ručný šľahač
Postup:
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a opatrne so snehom zľahka vmiešame do vaječnej zmesi až dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra:180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Plynová rúra: stupeň 3
- Čas prípravy: asi 35 minút
- Celkový čas prípravy: asi 110 minút
- Čas pečenia: asi 25 minút (každý korpus)
Mohlo by vás zaujímať
- Tento postup na cesto opakujeme ešte 2x. Korpusy necháme vychladnúť.
- Na prípravu krému rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli čokoládu. Zlatý klas uvaríme s mliekom a vanilkovým cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme, vmiešame čokoládu, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas a arómu a vyšľaháme dohladka. Povrch korpusov potrieme džemom. Na jeden korpus nanesieme 1/3 krému a 1/2 jahôd nakrájaných na plátky. Zakryjeme druhým korpusom, nanesieme 1/3 krému a 1/2 nakrájaných jahôd. Zakryjeme tretím korpusom, povrch potrieme zvyšným krémom a boky uhladíme slabou vrstvou prečnievajúceho krému.
- Povrch torty ozdobíme jahodami. Tortu odložíme do chladničky.
Tip: Povrch torty môžeme poliať Polevou tmavou Dr. Oetker.