50 minút
Energia: 137 kcal./porcia
20
Čierny princ je sladká nepečená pochúťka s nadýchanou snehovou penou. Pena je krémovo ľahká, ale vďaka želatíne výborne drží tvar.
Čierny princ – suroviny (vystačí na: asi 15 – 20 kusov):
Na korpus:
- 1 – 2 tortové oblátky
Na sirup:
- 100 g cukru
- 50 ml vody
Na želatínu:
- 2 plátky Želatíny v plátkoch
- 2 PL rumu
Na snehovú hmotu:
- 3 bielky
- 50 g práškového cukru
Na polevu a posypanie:
- 2 balíčky Polevy tmavej
- 50 ml oleja
- 2 PL strúhaného kokosu
Okrem toho potrebujeme:
- formičku na vykrajovanie v tvare kolieska (ø 5 cm)
- elektrický ručný šľahač
- cukrárske vrecko so zrezanou špičkou
Postup:
- Na prípravu korpusu formičkou na vykrajovanie z oblátok povykrajujeme kolieska.
- Na prípravu sirupu v kastróliku povaríme asi 5 minút za stáleho miešania cukor s vodou, kým sa nevytvorí sirup.
- Želatínové plátky namočíme do rumu napučať. Potom ich vo vodnom kúpeli rozpustíme (nevaríme).
- Na snehovú hmotu vyšľaháme sneh z bielkov za postupného pridávania práškového cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Do snehu zašľaháme horúci sirup a šľaháme, kým sneh trochu nevychladne. Potom zašľaháme rozpustenú rumovú želatínu. Zmesou naplníme cukrárske vrecko a na kolieska z oblátok nastriekame kopčeky a odložíme do chladničky asi na hodinu stuhnúť.
- Polevu rozpustíme podľa návodu na obale, nalejeme do misky a vmiešame do nej olej. Kopčeky opatrne máčame v poleve a posypeme kokosom. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Mohlo by vás zaujímať
- Čas prípravy: asi 35 minút
- Celkový čas prípravy: asi 50 minút
Mohlo by vás zaujímať
TIP: Namiesto tortových oblátok môžete použiť aj detské piškóty.