100 minút
Energia: 46 kcal./porcia
80
Tradičné šuhajdy z BB pudingu s krásnym hladkým a lesklým povrchom budú chutiť všetkým!
Suroviny na BB šuhajdy (vystačí na ca 80 ks):
Na čokoládovú zmes:
- 100 g stužený tuk
- 1 balenie BB puding kakaový (250 g)
- 2 zarovnané PL práškový cukor
- 2 zarovnané PL Holandské kakao
- 1 balíček Poleva tmavá
Na náplň:
- 100 ml mlieko
- 150 g mleté orechy
- 4 ks rozdrvené maslové sušienky
- 200 g práškový cukor
- 1 PL rum
Na ozdobenie:
- 50 g vlašské orechy
- 80 g Zdobenie pestré
Okrem toho potrebujeme:
- papierové košíčky Ø 4 cm
Postup:
- Na prípravu čokoládovej zmesi v miske nad parou rozpustíme stužený tuk (Cera). Postupne doň pridávame BB puding, práškový cukor, kakao, a rozmiešame metličkou. Polevu pripravíme podľa návodu na zadnej strane obalu, pridáme do zmesi a dôkladne premiešame.
- Košíčky rozložíme na podnose a do každého nalejeme cca 1 KL čokoládovej zmesi a odložíme do chladničky asi na 15 minút stuhnúť. Zvyšnú čokoládovú zmes ohrievame nad parou, aby nám nestuhla.
- Na náplň privedieme mlieko do varu a odstavíme. Do horúceho mlieka pridáme orechy, rozdrvené sušienky, práškový cukor a rum. Rozmiešame na hladkú zmes a necháme schladnúť.
- Do každého košíčka dáme 1 KL orechovej náplne a zarovnáme.
- Zvyšnú čokoládovú zmes premiešame (v prípade potreby zahrejeme opäť nad parou) a lyžičkou dávkujeme na orechovú zmes tak, aby ju zakryla a vytvorila hladký povrch.
- Šuhajdy ozdobíme kúskami vlašských orechov a zdobením a necháme stuhnúť v chladničke.
Mohlo by vás zaujímať
- Čas prípravy: asi 60 minút
- Celkový čas prípravy: asi 100 minút
Mohlo by vás zaujímať
TIP1: Na dávkovanie čokoládovej zmesi aj orechovej náplne môžeme použiť cukrárske vrecko s hladkou špičkou. Dávkovanie tak bude čistejšie a presnejšie.
TIP2: Maslové keksíky môžeme nahradiť detskými piškótami.