15 minút
Energia: 1018 kcal./porcia
4
Ozdobte si slávnostný stôl jedlými adventnými sviečkami alebo obdarujte svojich priateľov. Určite ich tým potešíte!
Suroviny na Adventné sviečky (vystačí na: 4 porcie):
Na cesto:
- 1 balenie Red Velvet Dr. Oetker
- 125 ml smotany na šľahanie
- 3 vajcia
Na náplň:
- 125 ml smotany na šľahanie
- 200 g kyslej smotany
Na ozdobenie:
- 2 balenia Fondánu bielej poťahovacej hmoty
- Farba gélová potravinárska žltá
Okrem toho potrebujeme:
- plech na pečenie (30 × 40 cm)
- šľahač
- formičku na vykrajovanie (Ø 6 cm)
Postup:
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme zmes na cesto so smotanou a vajcami šľahačom na najvyššom stupni dohladka podľa návodu na obale. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Plynová rúra: stupeň 3
- Čas pečenia: asi 20 minút
- Čas prípravy: asi 35 minút
- Celkový čas prípravy: asi 60 minút
Mohlo by vás zaujímať
- Plát necháme vychladnúť.
- Zmes na náplň vyšľaháme so smotanou a kyslou smotanou podľa návodu na obale.
- Z plátu pomocou formičky vykrajujeme kolieska, ktoré zlepujeme v rôznych výškach náplňou k sebe, pričom náplňou ich potrieme aj po stranách. Strany sviečok potiahneme po obvode vyvaľkaným fondánom. Zo zvyšného fondánu vytvarujeme tečúci vosk a pripevníme na povrch sviečok. Časť fondánu zafarbíme žltou farbou a vytvoríme plameň. Adventné sviečky odložíme do chladničky stuhnúť.