25 minút
Energia: 129 kcal./porcia
16
Vanilkovo-škoricové slimáky sú rýchly variant vhodný aj ako veľkonočné pohostenie, ktorý zvládnu aj šikovné deti.
Suroviny na Vanilkovo-škoricové slimáky (vystačí na asi 16 kusov) :
Na cesto:
- 1 balenie lístkového cesta (rozvaľkaného)
- Na posypanie:
- 50 g rozohriateho masla
- 1 balíček Škoricového cukru
- 1 balíček Vanilkového cukru
- 50 g hrozienok
Na potretie:
- 1 rozšľahané vajce
- 2 PL zahriateho medu
- Okrem toho potrebujeme:
- plech na pečenie (30 × 40 cm)
Postup:
- Na prípravu pečiva necháme lístkové pečivo asi 20 minút v izbovej teplote, aby sa nám nelámalo. Potom ho rozbalíme, potrieme maslom a rovnomerne posypeme škoricovým a vanilkovým cukrom a hrozienkami. Cesto zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na plátky hrubé približne 2 cm. Nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie odrezanou stranou nadol.
- Povrch potrieme pomocou štetca alebo pierka vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Mohlo by vás zaujímať
- Elektrická rúra: 200 °C
- Teplovzdušná rúra: 180 °C
- Plynová rúra: stupeň 4
- Čas pečenia: asi 15 minút
- Čas prípravy: asi 10 minút
- Po upečení ešte horúce pečivo potrieme pomocou štetca alebo pierka medom.