Bezgluténová dvojfarebná BB torta na sviatočný stôl
Dvojfarebná BB torta – suroviny (vystačí na 12 porcií):
Na cesto:
- 6 bielkov
- 150 g cukru
- 6 žĺtkov
- 90 g bezlepkovej múky
- 1 balíček Zlatého klasu Originál (40 g)
- 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva
Na krém:
- 1 balíček BB Pudingu kakaového bezgluténového
- 1 balíček Premium Pudingu Horká Čokoláda
- 250 ml mlieka (2x)
- 2 PL cukru (2x)
- 100 g zmäknutého masla (2x)
- 150 g práškového cukru (2x)
- 200 g višňového džemu
Na ozdobenie:
- 1 balíček Polevy mliečnej
- sendvičové keksíky s náplňou
- čerstvé ovocie
Ešte potrebujeme:
- tortovú formu (Ø 24 cm)
- elektrický ručný šľahač
Postup:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov a cukru tuhý sneh. Pridáme žĺtky a múku zmiešanú so Zlatým klasom a kypriacim práškom a opatrne zľahka vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymazanej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Plynová rúra: 180 °C
- Čas prípravy: 40 minút
- Doba pečenia: asi 50 minút
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho jedenkrát pozdĺžne prekrojíme.
Mohlo by vás zaujímať
Na prípravu náplne uvaríme pudingové prášky s mliekom a cukrom každý zvlášť podľa návodu na obale, ale každý iba s 250 ml mlieka a 2 PL cukru. Pudingy odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť. 190 g masla vyšľaháme so 150 g práškového cukru dohladka a postupne pridávame vychladnutý BB puding. Rovnakým spôsobom pripravíme aj druhý vychladnutý puding.
Spodnú časť korpusu potrieme džemom a potrieme polovicou jedného krému. Na krém navrstvíme polovicu druhého krému a uhladíme. Povrch a strany torty potrieme zvyšnými krémami a uložíme do chladničky stuhnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a povrch torty polejeme a necháme po stranách polevu stiecť. Dozdobíme striedaním keksíkov a ovocia.