BB horúca čokoláda s karamelkami ja jednoduchý recept, ktorý hravo zvládnu aj deti s dohľadom dospelých. Recept je ako stvorený na chladné zimné večery. Podávame ihneď aby sa nám šľahačka neroztopila. Ozdobiť môžeme aj čerstvým ovocím.
BB horúca čokoláda s karamelkami – suroviny (vystačí na 4 porcie – šálky):
Na horúcu čokoládu:
- 60 g BB puding kakaový
- 1 l mlieko
- 4 PL cukor
- 40 g horká čokoláda
Na ozdobenie:
- 1 bal. Šľahačka v prášku
- 150 ml mlieko
- 9 ks karamelové cukríky (krovky)
- 20 g mandle plátkové
Okrem toho potrebujeme:
- 4 šálky
- elektrický ručný šľahač
Postup:
- Z BB pudingu, 1 l mlieka a 4 PL cukru uvaríme podľa návodu na obale riedky puding. Do horúceho pudingu vmiešame čokoládu. Čokoládu rozdelíme do šálok. Krovky nasekáme na väčšie kúsky a 2/3 z nich dáme na vrch čokolády.
- Šľahačku pripravíme podľa návodu na obale a rozdelíme na horúcu čokoládu. Ozdobíme zvyšnými krovkami a plátkami mandlí. Podávame teplé.
- Čas prípravy: asi 30 minút
- Celkový čas prípravy: 30 minút
Mohlo by vás zaujímať
TIP: Namiesto kroviek môžeme použiť aj inú obľúbenú tyčinku (kokosovú, nugátovú alebo čokoládovo-mätovú), ktorú rovnako ako krovky nasekáme na menšie kúsky.
TIP: Nápoj zdobíme šľahačkou tesne pred podávaním, aby sa na horúcom nápoji neroztopila.
Mohlo by vás zaujímať
Chutný teplý nápoj ako stvorený na zahriatie po lyžovačke či zimnom výlete. Pripravte si ho aj Vy z BB pudingu kakaového!