Sladká omeleta so slivkami – suroviny:
Pečené slivky:
Omeleta:
- 2 vajcia
- 30 g kryštálového cukru
- štipka soli
- 80 ml mlieka (3,5 %)
- 60 g hladkej múky
- 1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva
- 50 ml slnečnicového oleja
Potrebujeme:
- zapekaciu misu
- mixér na šľahanie
- sitko
- panvicu s nelepivým povrchom
Postup:
Pečené slivky
Umyté slivky rozpolíme, zbavíme kôstky a reznou stranou hore uložíme do zapekacej misy. Na vrch poukladáme plátky citróna, posypeme štipkou škorice, zalejeme medom a vínom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút do mäkka. Potom necháme vychladnúť.
Mohlo by vás zaujímať
V jednej miske vyšľaháme žĺtky s polovicou cukru do hustej svetlej peny. V druhej miske vyšľaháme bielky so zvyšným cukrom a štipkou soli do tuha. K žĺtkom ručne primiešame mlieko a preosiatu múku s práškom do pečiva. Obe vaječné zmesi opatrne zmiešame, aby nestratili objem. Omeletu opekáme na miernom ohni na rozohriatej panvici s olejom z oboch strán do zlatista.
Mohlo by vás zaujímať
Servírovanie
Čerstvo upečenú omeletu naplníme jogurtom a pečenými slivkami. Dozdobíme sekanými orechmi a cukrom. Omeleta so slivkami je hotová, môžeme ju podávať!