Preskočiť na obsah

Nepečený tvarohový rez s malinami

Nepečený tvarohový rez s malinami
60 minút
18

Suroviny na nepečený tvarohový rez s malinami:

  • 500 g masla
  • 300 g práškového cukru
  • 500 g roztierateľného tučného tvarohu
  • 500 g hrudkovitého tvarohu
  • 36 kakaových sušienok (cca 205 g)
  • 200 g šľahačky (40 %)
  • 200 g horkej čokolády (74 % kakaa)
  • 125 g čerstvých malín

Potrebujeme:

  • robot s nadstavcom metlička,
  • formu na pečenie alebo cukrársky ráfik s rozmermi cca 30 × 20 cm,
  • kastról

Postup:

Tvarohový rez:

Maslo spolu s cukrom šľaháme do peny približne 8 minút. Do nadýchaného maslového krému postupne zapracujeme oba tvarohy. Na dno tortovej formy alebo ráfika poukladáme polovicu kakaových sušienok. Rovnomerne navrstvíme pripravený krém a uhladíme. Pridáme vrstvu sušienok a necháme tuhnúť v chladničke.

Mohlo by vás zaujímať

Tvarohovo – čučoriedkové lievance

Tvarohovo – čučoriedkové lievance sú výbornou voľbou na raňajky Suroviny na tvarohovo – čučoriedkové lievance: 4 vajcia, 250 g jemného tvarohu, asi 200 ml mlieka,  Čítaj ďaľej

Poleva:

V kastróle zohrejeme šľahačku a horúcu, nie však vriacu, ju nalejeme na nalámanú čokoládu. Necháme minútu postáť a rozmiešame do hladkej lesklej polevy – ganache. Nalejeme ju na koláč a formu opatrne nakláňame, aby sa čokoláda rovnomerne rozliala po celom povrchu. Koláč necháme cez noc stuhnúť v chladničke.

Mohlo by vás zaujímať

Créme brulée s ovocím

Créme brulée s ovocím

Chcete vyjedať chutný dezert zo zapekacej mištičky? A prečo nie? Ochutnajte túto delikatesu: Nech sa páči, Créme Brulée s ovocím! Suroviny na Créme Brulée s ovocím 600 ml smotany  Čítaj ďaľej

Servírovanie:

Tvarohový rez krájame nožom namočeným do horúcej vody. Na záver každý kúsok dozdobíme malinami.

Tip:

Nepečený tvarohový rez s malinami krájame na kúsky podľa keksíkov. Rezy tak budú stabilné a rovnomerné.

Mohlo by vás zaujímať

Malinový cheesecake s mangom

Malinový cheesecake s mangom a bielou čokoládou

Suroviny na Malinový cheesecake s mangom a bielou čokoládou: Korpus: 100 g maslových sušienok40 g strúhaného kokosu40 g masla Krém: 180 g bielej čokolády250 g  Čítaj ďaľej