Nadýchaná čokoládová pena sa len rozplýva na jazyku … Francúzi by určite nezabudli podávať k nej pomarančový likér alebo dezertné víno.
Suroviny:
- 200 g čokolády s vysokým obsahom kakaovej hmoty (86%)
- 2 PL brandy
- 3 vaječné bielky
- 50 g krupicového cukru
- 100 ml smotany
Postup:
Nastrúhajte 50 g čokolády a dajte bokom. Zvyšok rozlámeme na zhruba rovnako veľké kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Primiešajte brandy.
Vo veľkej mise vyšľahajte z bielkov tuhý sneh. Pridajte polovicu cukru a znovu šľahajte, potom prisypte zvyšný cukor a vyšľahajte sneh, až je lesklý. V inej mise ušľahajte smotanu.
Mohlo by vás zaujímať
K čokoláde vmiešajte dve lyžice snehu, aby konzistencia trochu povolila. Potom zmes prelejte do misy so snehom a opatrne premiešajte. Zľahka vmiešajte tiež šľahačku a dve tretiny nastrúhanej čokolády.
Rozdeľte do šálok a dajte aspoň na dve hodiny do chladničky. Ozdobte zvyšnou čokoládou. Čokoládová pena je hotová.
Nutričné hodnoty (celý recept)
- energia 1551 kcal
- bielkoviny 22 g
- cukor 149 g
- tuky 65 g
- vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmov sú iba orientačné a vychádzajú z priemerných hodnôt jednotlivých surovín.