Jahodový mramorovaný koláč je krásny, aj chutný. Ak ho urobíte takto, úspech je zaručený!
Suroviny na jahodový mramorovaný koláč:
Na cesto:
- 1 balenie Bábovky Dr. Oetker
- 150 g maslo zmäknuté alebo margarín
- 2 ks vajce
- 350 ml mlieko
- 1 PL Holandského kakaa
- 1 PL mlieka na tmavé cesto
Na náplň:
- asi 600 g jahôd
- 1 balíček Créme Olé vanilka
- 300 ml mlieka
Na želé:
- 1 balíček Tortového želé – červené
- 2 PL cukru
- 250 ml vody
Ešte potrebujeme:
- tortovú formu (Ø 26 cm)
- štetec alebo pierko
Postup:
Na prípravu cesta vyšľaháme zmes na cesto elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni s maslom alebo margarínom, vajcami a mliekom.
Jednu tretinu cesta zafarbíme preosiatym kakaom a 1 PL mlieka. Svetlé cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Tmavé cesto vylejeme na povrch a pomocou vidličky urobíme mramorovanie. Vložíme do rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Doba pečenia: asi 35 minút
Odstránime okraj formy, korpus vyklopíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
Korpus položíme na tortový podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.
Mohlo by vás zaujímať
Na prípravu náplne umyjeme a očistíme jahody. Créme Olé vyšľaháme s mliekom podľa návodu a rozotrieme na korpus. Na povrch krému naukladáme jahody.
Mohlo by vás zaujímať
Želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale, pomocou štetca ním potrieme jahody a necháme zatuhnúť.