Potrebujete len kovové trubičky na stáčanie rúrky. Vďaka smotane je cesto krásne vláčne. Smotanové šamrole vôbec nie je také zložité upiecť, ako by sa zdalo…
Suroviny na Smotanové šamrole:
- 120 ml smotany na šľahanie
- 1 žĺtok
- 1 vajce na potretie
Na krém:
- 250 ml mlieka
- 1 balenie pudingového prášku
- 250 g maslo
- 120 g práškového cukru
- 0,5 balíček vanilínového cukru
- 1 žĺtok
Postup:
Z prísad vypracujte vláčne cesto a nechajte ho hodinu odpočinúť v chlade.
Rúru predhrejte na 200 stupňov, teplovzdušnú na 180 stupňov.
Nalejte do kastrólika mlieko a podľa návodu na obale v ňom uvarte puding. Až vychladne na izbovú teplotu, všlahajte doň maslo, oba druhy cukru aj žĺtok. Nechajte vychladnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Posypte pracovnú plochu múkou, cesto rozvaľkajte a nakrájajte na prúžky s rozmermi asi 1 x 16 cm. Natočte ich na kovové trubičky, potrite vajíčkom a upečte dozlatista. Trvá to tak štvrť hodiny.
Krém dajte do cukrárskeho vrecka alebo silnejšieho plastového vrecka s odstrihnutým rohom.
Vychladnuté smotanové šamrole stiahnite z trubičiek a naplňte krémom. (Môžete ich tiež uložiť na chladné miesto a plniť až pred podávaním.)