Pečivo, ktoré absolútne nikdy nesklame! Váľanie guľôčok a vytláčanie jamôk je až detsky jednoduché. Náplň môžete zvoliť úplne podľa vlastnej chuti – okrem džemu je výborné aj kandizované ovocie preliate čokoládovou polevou, oriešky alebo mandle. Orechové koláčiky s lekvárom upečiete i zjete celkom hravo!
Suroviny na Orechové koláčiky s lekvárom:
- 200 g masla
- 2 žĺtky
- 300 g múka pšeničnej hladkej
- 100 g mletých vlašských orechov
- 1 balíček vanilánového cukru alebo štipka mletej pravej vanilky
- štipka soli
- na naplnenie 150 g napríklad ríbezľovej marmelády
- 70 g práškového cukru
Postup:
Zo všetkých surovín na cesto vypracujte na jemne pomúčenej pracovnej ploche pevnú hmotu. Vytvarujte ju do gule, zabaľte ju do potravinárskej fólie a uložte na dve hodiny do chladničky.
Rúru predhrejte na 200 stupňov, teplovzdušnú na 180 stupňov. Cesto rozvaľkajte do úzkeho valčeka a nakrájajte na šesťdesiat dielikov. Tvorte guľôčky a koncom varešky do nich vytlačte jamku.
Mohlo by vás zaujímať
Klaďte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte je na strednej mriežke približne štvrť hodiny.
Marmeládu premiešajte s cukrom a naplňte jej jamky. Nechajte dva dni zatuhnúť na vzduchu a potom orechové koláčiky s lekvárom uchovajte až do podávania v škatuli.