Preskočiť na obsah

Kandizované pomarančové plátky v čokoláde

Kandizované pomarančové plátky v čokoláde
15 minút
4

🍊 Kandizované pomarančové plátky v čokoláde – elegantná pochúťka

Tieto kandizované pomarančové plátky máčané v horkej čokoláde sú luxusný a jednoduchý dezert, ktorý skvele doplní čaj, kávu, alebo môže slúžiť ako jedlý darček. Sladko-horká kombinácia čokolády a citrusov je dokonalá!

Suroviny na kandizované pomarančové plátky v čokoláde:

🔸 2 bio pomaranče (chemicky neošetrené)
🔸 250 g kryštálového cukru
🔸 250 ml vody
🔸 100 g kvalitnej horkej čokolády (min. 70 % kakaa)
🔸 1 ČL vanilkového extraktu (voliteľné)

https://www.shutterstock.com/

Postup:

Príprava pomarančových plátkov: Pomaranče dôkladne umyte a osušte. Nakrájajte ich na tenké plátky (cca 3 – 5 mm). V hrnci priveďte vodu do varu a na 1 minútu ponorte pomarančové plátky – odstráni to horkosť šupky. Plátky vyberte a prepláchnite studenou vodou, Vodu v hrnci vylejte.

Kandizovanie: V hrnci zmiešajte 250 ml vody a cukor, priveďte k varu, aby sa cukor rozpustil. Pridajte pomarančové plátky a varte na miernom ohni asi 45 – 60 minút, kým sú priesvitné a nasiaknuté sirupom. Plátky vyberte na mriežku alebo na papier na pečenie a nechajte sušiť aspoň 4 – 6 hodín (ideálne cez noc).

Obalenie v čokoláde: Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke (po 15 sekúnd, premiešavať). Pomarančové plátky čiastočne namočte do čokolády a nechajte stuhnúť na papieri na pečenie.

Mohlo by vás zaujímať

Čokoládovo-pomarančová pena

🍊 Čokoládovo-pomarančová pena – luxusný a nadýchaný dezert Táto čokoládová pena s pomarančovou arómou je dokonalá kombinácia bohatej horkej čokolády a sviežich citrusových tónov. Je  Čítaj ďaľej

Tipy:

  • Ak chcete plátky ešte chrumkavejšie, môžete ich dosušiť v rúre na 100 °C asi 30 minút.
  • Pre extra arómu môžete do čokolády pridať štipku škorice, chilli alebo pomarančového likéru.
  • Skladujte ich v uzavretej nádobe na chladnom mieste, vydržia až 2 týždne.

🍫🍊 Elegantná, sladko-horká pochúťka na zahryznutie! 😊