Preskočiť na obsah

Pomarančová torta s maslovým krémom

50 minút
12

🍊 Pomarančová torta s maslovým krémom – Svieža, jemná a lahodná

Táto pomarančová torta je dokonalou kombináciou nadýchaného citrusového korpusu a bohatého maslového krému. Svieža chuť pomaranča a jemnosť krému vytvárajú neodolateľný dezert, ktorý sa hodí na akúkoľvek príležitosť.

Pomarančová torta s maslovým krémom – suroviny:

Na pomarančový korpus:

🔸 250 g polohrubej múky
🔸 200 g cukru
🔸 1 ČL prášku do pečiva
🔸 ½ ČL sódy bikarbóny
🔸 1 štipka soli
🔸 3 vajcia
🔸 120 ml oleja (alebo rozpusteného masla)
🔸 150 ml čerstvej pomarančovej šťavy
🔸 Kôra z 1 pomaranča
🔸 1 ČL vanilkového extraktu

Na maslový krém s pomarančovou príchuťou:

🔸 250 g masla (izbovej teploty)
🔸 200 g práškového cukru
🔸 2 PL pomarančovej šťavy
🔸 1 ČL pomarančovej kôry
🔸 1 ČL vanilkového extraktu

Na ozdobu:

🔸 Plátky čerstvého pomaranča alebo kandizovaná pomarančová kôra
🔸 Biela čokoláda na strúhanie (voliteľné)

https://www.shutterstock.com/

Postup:

Príprava korpusu: Predhrejte rúru na 175 °C a formu (⌀ 22 cm) vymažte maslom a vysyp múkou. V jednej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. V druhej miske vyšľahajte vajcia s cukrom do peny, potom pridajte olej, pomarančovú šťavu, kôru a vanilkový extrakt. Postupne pridávajte suché ingrediencie k mokrým a jemne premiešajte. Cesto vlejte do formy a pečte 30 – 35 minút. Skontrolujte špajdľou – ak vyjde suchá, korpus je hotový. Nechajte korpus úplne vychladnúť.

Príprava maslového krému: Maslo šľahajte pri strednej rýchlosti aspoň 5 minút, aby bolo nadýchané. Postupne pridávajte práškový cukor a šľahajte ďalších 5 minút. Nakoniec pridajte pomarančovú šťavu, kôru a vanilkový extrakt. Šľahajte, kým sa všetko spojí do hladkého krému.

Zloženie torty: Korpus vodorovne prekrojte na 2 – 3 časti. Medzi jednotlivé vrstvy rovnomerne natrite maslový krém. Povrch torty potrite zvyšným krémom a uhlaďte ho špachtľou. Ozdobte plátkami pomaranča, kandizovanou kôrou alebo strúhanou bielou čokoládou.

Mohlo by vás zaujímať

Medovo pomarančové muffiny

Suroviny na medový pomerančové muffiny: 50 g masla, 50 g hnedého cukru, 300 ml mlieka, 1 vajce, 4 čajové lyžičky medu, štava z pomaranča, 230  Čítaj ďaľej

Tipy:

  • Pre extra pomarančovú chuť môžete cesto pokvapkať pomarančovým sirupom.
  • Ak chcete tortu ešte jemnejšiu, do cesta pridajte 2 PL kyslej smotany.
  • Tortu môžete ozdobiť aj bielou čokoládovou polevou alebo šľahačkou.

🍊 Táto pomarančová torta rozžiari každý stôl!😊