Netradičné čierne košíčky s lahodným zlatým maslovým krémom.
Suroviny na čierne košíčky so zlatým krémom ( rozpočet na asi 40 ks ):
Na cesto:
- 200 g hladkej múky
- 2 zarovnané PL Čierneho kakaa
- 60 g práškového cukru
- 1 balíček Vanilkového cukru
- 1 vajce
- 150 g zmäknutého masla
Na krém:
- 1 balíček Zlatého klasu Originál (40 g)
- 400 ml mlieka
- 250 g zmäknutého masla
- 60 g práškového cukru
Na ozdobenie:
- Srdiečka extra horká čokoláda
Okrem toho potrebujeme:
- formičky na košíčky
- plech na pečenie
- elektrický ručný šľahač
- cukrárske vrecko so zrezanou špičkou
Postup:
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kakaom, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme vajce a maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto vtlačíme do vymastených formičiek. Formičky rozložíme na plech na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 160 °C
- Teplovzdušná rúra: 140 °C
- Plynová rúra: stupeň 2
- Čas pečenia: asi 15 minút
Košíčky necháme vychladnúť a potom ich vyklopíme z formičiek.
Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom do peny a postupne zašľahávame Zlatý klas elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Krémom naplníme cukrárske vrecko a následne ním naplníme košíčky.
Dozdobíme srdiečkami a jemne posypeme kakaom.
TIP: Košíčky uchovávame v chlade.